Home > Vijesti > EBEC Mostar 2017 Lokalno inženjersko takmičenje

EBEC Mostar 2017 Lokalno inženjersko takmičenje

Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar otvara prijave za 5. lokalno inženjersko takmičenje, EBEC Mostar koje će se održati 28. marta 2017. u prostorijama Građevinskog fakulteta.


ebec-mostar-2-best-orgEBEC  Mostar  je inženjersko takmičenje kojeg organizira lokalna BEST grupa  Mostar. Samo takmičenje je podijeljeno u dvije kategorije i to: Case Study (pronalaženja hipotetskog rješenja stvarnog problema kao što su problemi kojim se kompanije susreću i sl.) i Team Design (pronalazak praktičnog rješenja stvarnog problema).

Želimo potaknuti studente na korištenje vlastitih vještina i znanja stečenih u njihovim poljima studiranja i dati im priliku da koristeći to znanje i svoju kreativnost riješe zadatke koji se nađu pred njima. Studenti su podijeljeni u četveročlane timove. Ovime ujedno promovišemo i razvijamo timski rad koji ima veliku važnost u poslovnom okruženju. Simulacijom poslovnog okruženja studenti pokazauju i ujedno razvijaju sposobnosti organizacije, planiranja vremena, raspodjele dužnosti i saradnje među kolegama u timu.

Studenti sa tehničkih fakulteta Univerzitet “Džemal Bijedić” takmičiti će ebec-mostar-best-orgse za plasman na regionalnom inženjerskom takmičenju – EBEC Balkan, a pobjednici svoj put nastavljaju u finalnom krugu koje se održaje u Brnu, Češka. Organizovanjem inženjerskih takmičenja, BEST  Mostar teži ostvarenju   jednog   od osnovnih ciljeva svog djelovanja, a to je obogaćivanje procesa obrazovanja mladih inženjera i razvijanje njihovih potencijala.

Prijave su otvorene od 13.3.2017 do 22.3.2017, te se moguće prijaviti samostalno, pri čemu će organizatori sastaviti tim, ili u timu od četiri člana. Prijaviti se možete na: ebec.best-mostar.org